Дете е с опасност за живота след поразяване от волтова дъга в жп вагон

от БНТ
22:51, 26.11.2021
6063
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче е поразено от волтова дъга, след като се качило на изоставен жп вагон в района на гара "Езерово", близо до Варна. Детето е в болница, с тежки изгаряния по тялото, животът му е в опасност.

Габриел често гостувал на баба си в село Езерово. В деня на инцидента учил до обяд, после излязъл на разходка с двама свои приятели.

"Видели някакъв вагон, имало коли и любопитни били да видят какво има вътре и се качило моето детенце", казва бабата Надежда Христова.

Точно тогава обаче момчето било поразено от волтова дъга. Паднало на земята, като дрехите му горели.

"И тогава той се съблича, горял целият. Едното отива да вика помощ, а пък другото изкарало раничката и го заливало с водата, дето за пиене", разказва Надежда Христова.

Габриел е приет в реанимацията на Военноморската болница във Варна. По тялото му има много изгаряния.

"Към момента е във фазата на шока, той е с 45% съчетана травма от волтова дъга и изгаряне по тялото. Състоянието е тежко, въпреки че детето е контактно, не е на апаратна вентилация", обясни д-р Стефан Тодоров от Военноморска болница - Варна.

Заради изгарянията детето се нуждае от преливане на кръвна плазма. Всеки, който иска да помогне, може да дари кръв в Центъра по трансфузионна хематология във Варна.

Репортер: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Разкрит е заговор за преврат в Украйна
Зеленски: Разкрит е заговор за преврат в Украйна
Нидерландия обявява вечерен локдаун
Нидерландия обявява вечерен локдаун