НОВИНИ

Деян Савичевич пред БНТ: Ще се радвам да продължим добрите отношения с новото ръководство на БФС (ВИДЕО)

Президентът на Футболния съюз на Черна гора показа, че следи случващото се в българския футбол

Деян Савичевич
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 14.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Футболния съюз на Черна гора Деян Савичевич даде ексклузивно интервю за предаването "Арена спорт", в което сподели, че се надява черногорската и българската футболна централа да запазят добрите отношения помежду си.

Бившият футболист на Милан се срещна с български младежи в Подгорица и разкри рецептата за големите успехи.

"Впечатленията ми от децата са изцяло позитивни. Радвам се, че станах част от тази инициатива, която цели да подкрепи младите хора. Надявам се, че момчетата и момичетата ще станат наши приятели. Тези български младежи ще останат със страхотни спомени от посещението си тук", заяви Савичевич

Президентът на Черногорската футболна асоциация разказа и за това какво е успял да свърши за близо две десетилетия, в които е начело на централата.

"Вече минаха близо 20 години, откакто станахме независима държава през 2006 г. Година по-късно станахме от членовете на ФИФА и УЕФА. Това ни даде много възможности за развитие. Имаме още много работа. Трябва да се грижим за младите футболисти и да подобряваме инфраструктурата. Изоставаме доста в сравнение с развитите страни в Европа", допълни той.

Деян Савичевич коментира още защо смята, че продължава да се радва на подкрепата на феновете и в качеството си на ръководител така, както го правеше и докато беше активен състезател.

"Трудих се много през целия си живот и останах истински през цялото време. Славата не ме промени, а хората оценяват това. Като футболист постоянно се трудех. Боря се нещата да се случват по правилния начин, а това изисква усилия. Успях в голяма част от начинанията ми", заяви двукратният шампион на Европа със съставите на Милан и Цървена звезда.

Накрая ръководителят на футбола в Черна гора демонстрира, че е добре запознат със случващото се в Българския футболен съюз (БФС), но отказа да навлиза в подробности по казусите у нас.

"Всичко е политика. Ако една федерация не може да организира футболен мач, то не е по нейна вина. Националният отбор на България е на всички българи, без значение кой е президент на БФС. Дали прав е Михайлов, Стоичков, Бербатов, или новият президент, това са вътрешни политическо-клубни отношения в България. И аз не бих искал да навлизам по-дълбоко", завърши Деян Савичевич.

Можете да гледате цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симона Дянкова пред БНТ: Сигурна съм, че нашите момичета ще си извлекат поуките от Световната купа в София и ще се завърнат по-силни (ВИДЕО)
Симона Дянкова пред БНТ: Сигурна съм, че нашите момичета ще си извлекат поуките от Световната купа в София и ще се завърнат по-силни (ВИДЕО)
Томас Лафчис пред БНТ: Георги Иванов знае механизмите, с които да оправи българския футбол (ВИДЕО)
Томас Лафчис пред БНТ: Георги Иванов знае механизмите, с които да оправи българския футбол (ВИДЕО)