НОВИНИ

Деница Симеонова, ПП-ДБ: Искаме да се направят пълни разкрития по всички скандални случаи

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 14.04.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Не браним никого. Имаме принципни позиции и в случая, в който има оказан натиск върху главния секретар на МВР, който натиск не знаем докъде се простира - не знаем какви показания е подписал той. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Деница Симеонова.

Искаме да се направят пълни разкрития по всички скандални случаи, които станаха достояние на обществото, но е важно да имаме цялостен подход, каза тя и добави:

"Няма да се превръщам в защитник на когото е да било, защото не е това темата, по която народните представители трябва да водят дебат. Дебатът трябва да бъде, когато министърът на вътрешните работи е извикан на изслушване пред народните представители, той да представи информацията, която му е изискана. В момента има не само една комисия, която разследва факти и обстоятелства. Забравихме ли случая с "Нотариуса", където искаме да разберем имало ли е хора в МВР, които са работили, какво са работили, кой им е подписал договора и после са се оказали част от престъпни схеми? Защо започна разследването в СС клуба чак след като беше убит Мартин Божанов - Нотариуса?"

Относно фискалния резерв, Деница Симеонова обясни, че в момента той е дори с два милиарда над минимума, който трябва да бъде. В края на месеца резервът ще бъде над 9 милиарда, колкото посочи и Асен Василев. Симеонова определи като предизборни внушения обвиненията към "Продължаваме Промяната".

На въпрос замита ли "Продължаваме Промяната" този огромен скандал, който гръмна след като станаха известни протоколите на доскорошния министър на електронното управление Александър Йоловски за това, че му е оказван политически натиск от лидера на ПП Кирил Петков, Симеонова отговори:

"За мен истинският скандал е как изтичат разпити, изтичат някакви доказателства от телефоните на хората от прокуратурата? Как изтичат контролирано? Всички българи се съмняват защо изтичат едни неща, а не изтичат други. Премиерът Денков направи най-правилното в този момент - той остави този министър да работи в кабинета, не му е оказвал никакъв натиск, продължил е да работи по своите дейности."

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският Бешикташ се раздели с треньора Фернандо Сантош
Турският Бешикташ се раздели с треньора Фернандо Сантош
Изкарахме една тежка и безсънна нощ - разказ на българката Рина Бакалова на живо от Израел
Изкарахме една тежка и безсънна нощ - разказ на българката Рина Бакалова на живо от Израел