НОВИНИ

Венцеслав Стефанов пред БНТ: Трябва да развиваме млади футболисти и да се строят терени (ВИДЕО)

Президентът на Славия сподели, че вярва във възможностите на избрания за ръководител на БФС Георги Иванов, както и в тези на националния селекционер Илиан Илиев

Венцеслав Стефанов
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 14.04.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов вярва, че ако футболът в България се развива, държавата ще просперира в още редица аспекти.

В интервю за предаването "Арена спорт" ръководителят на "белия клуб" изрази радостта си след успеха над Хебър.

"Когато разчиташ на собствените си кадри, береш плодове. Сеем, за да пожънем. Радвам се, че момчетата показват, че имат голямо бъдеще. Те са верни рожби на нашия клуб и феновете ги обичат. Има ли оферта са Светослав Вуцов, няма да го спираме. Дай Боже да видим трансфер, няма да го спираме. Това лято вярвам, че ще има оферта", започна той.

Бизнесменът увери още феновете на Славия, че няма разрив в отношенията му с треньора Златомир Загорчич.

"Разговаряме с него. Когато резултатите са негативни, не е в негов интерес да разговаряме, защото ще търпи критики, което е нормално. Моите претенции към него са да дава шанс на младите резултати, защото те се отблагодаряват", сподели Стефанов.

Според него спортната инфраструктура у нас има нужда от подобрение, с подкрепа от държавата.

"Задължително е да се строят нови стадиони у нас. Трябва се се обърнем към държавата. Видяхме какво се случи в Пловдив. Ако подкрепят Славия, Левски, Локомотив и ЦСКА, резултатите ще дойдат много скоро. Трябва да развиваме млади футболисти, да се строят терени и ръководителите на БФС да направят така, че най-малко 6 български футболисти да са играят в мачовете. При клубове, пълни с чужденци, как да имаме национален отбор?", попита риторично босът на Славия.

Накрая собственикът на "белите" разкри, че вярва във възможностите на избрания за президент на БФС Георги Иванов, както и в тези националния селекционер Илиан Илиев.

"Георги Иванов е мъжко момче. Ако има хора, които да го подкрепят, ще успее. Трябва да привлече хора, които да му дадат правилните съвети. Илиан Илиев беше футболист на Славия. Уважавам го много. Той взима футболисти, които много добре проверява и затова върви отборът. Той е треньор, достоен за уважение. Ако го оставят да работи, ще се вдигне националният отбор, но не и без помощта на държавата. Ако футболът върви, много неща в държавата ще вървят", убеден е Венцеслав Стефанов.

Бизнесменът коментира част от проблемите на Левски и ЦСКА. Цялото интервю можете да гледате във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев осъжда ескалацията на напрежението в Близкия изток
Президентът Румен Радев осъжда ескалацията на напрежението в Близкия изток
Хотел в Берлин заменя гигантски аквариум с вертикална градина в лобито си
Хотел в Берлин заменя гигантски аквариум с вертикална градина в лобито си