НОВИНИ

Дежа вю на Уимбълдън: Новак Джокович ще търси реванш от Карлос Алкарас

Световният номер 2 ще излезе в неделя, в повторение от финала от миналата година, да изравни рекорда на Роджър Федерер от осем титли на кортовете на "Ол Инглънд клъб".

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
22:10, 12.07.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
дежа уимбълдън новак джокович търси реванш карлос алкарас
Снимка: X / @Wimbledon
Слушай новината

Новак Джокович се класира за своя 10-и финал на Уимбълдън, след като се справи с приятната изненада на турнира при мъжете Лоренцо Музети с 6:4, 7:6(2), 6:4 за два часа и 48 минути. Така сърбинът ще спори за титлата на Откритото първенство на Великобритания по тенис с Карлос Алкарас, в повторение от финала от миналата година, когато 21-годишният испанец спечели драматично в пет сета. Световният номер 2 ще излезе в неделя и да изравни рекорда на Роджър Федерер от осем титли на кортовете на "Ол Инглънд клъб".

Двубоят започна успорвано с размяна на сервис геймове, но преди подмяната на топките 37-годишният тенисист превключи на друга предавка, за да поведе с пробив. Изправен срещу стената, по-младият с 15 години италианец спаси два сетбола и проби сервиса на рекордьора по титли от Големия шлем. Опитът все пак си каза думата в следващия гейм, който Джокович спечели, а с него и сета с 6:4.

Противно на очакванията, Музети показа по-добра игра след подновяването на играта и веднага проби подаването на сърбина. Той обаче не позволи на по-младия си съперник да избяга със сета и направи пробив на нула за 3:3. Двамата така и не откриха повече отговори за играта на другия, при което се стигна до тайбрек. Джокович отново бе по-добър в ключовите моменти и спечели и втората част, давайки само две точки на италианеца.

Подемът в играта на световния номер 2 продължи и в началото на третия сет, когато той започна с пробив. Всичко се движеше по очакванията на 37-годишният сърбин, който имаше три мачбола при 5:3 и подаване на Музети, но тогава италианецът изтиска последните си сили, навлизайки в серия от 7 поредни спечелни точки. Той дори имаше шанс да изравни за 5:5, но Джокович не му позволи да се върне в двубоя и след два часа и 48 минути сложи точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските волейболистки U18 се класираха на финала на европейското първенство за тази възраст
Българските волейболистки U18 се класираха на финала на европейското първенство за тази възраст
Иван Алипиев продължава кариерата си в белгийския Антверпен
Иван Алипиев продължава кариерата си в белгийския Антверпен