НОВИНИ

Дидие Дешан за бъдещето на Мбапе: До Евро 2024 може би ще имате отговор

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:04, 09.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Европейски футбол
дидие дешан бъдещето мбапе евро 2024 имате отговор
Слушай новината

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан не успя избяга от въпросите на журналистите относно бъдещето на капитана Килиан Мбапе в ПСЖ по време на жребия за Лигата на нациите в Париж.

Бъдещето на нападателя на ПСЖ, който според последните информации в медиите е избрал да се присъедини към Реал Мадрид през лятото, беше в основата на множество дискусии в кулоарите на Maison de la Mutualité, където се проведе 48-ият конгрес на УЕФА.

И съвсем логично треньорът на "сините" бе помолен да говори по този горещ казус, който може да намери своята развръзка по време на Еврошампионата в Германия това лято.

Договорът на Мбапе изтича през юни, когато "петлите" ще играят на Евро 2024 в Германия (14 юни до 14 юли). На въпрос дали неговият капитан трябва да разреши личната си ситуация преди началото на надпреварата, националният селекционер бе категоричен: "Когато е с нас, той ще се фокусира върху отборния интерес."

"Той ще вземе решение и то ще ви бъде съобщено, когато прецени, че е подходящият момент. Неговият клуб в момента е ПСЖ. Така че нямам особени очаквания да се промени нещо точно сега", заяви Дешан.

Дешан намекна обаче, че е възможно бъдещето на Мбапе да се изясни преди началото на Евро 2024.

"Това е нещо, което ви занимава много, знам. Мбапе ще бъде с отбора ни през март и той ще бъде фокусиран, както всеки път, върху отборния интерес и двата приятелски мача, които ще трябва да изиграем. Но да, за европейското може би ще имате отговор", добави селекционерът на световните шампиони от 2018 година.

Националният тим на Франция се събира следващия месец за две контролни срещи, част от подготовката на тима за Евро 2024. На 23 март французите ще премерят сили с домакина на шампионата Германия, а на 26 март ще играят с Чили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралица Камила за Чарлз III: Той се чувства много добре
Кралица Камила за Чарлз III: Той се чувства много добре
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание