НОВИНИ

Дидие Дешан за Лорис: За мен беше удоволствие и чест да бъда негов треньор

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:35, 10.01.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
дидие дешан трудно боли футболът
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Юго ми каза за решението си преди няколко дни. Трябва да уважим решението му, въпреки, че той все още имаше своето място в нашия отбор, както и демонстрира на световно първенство в Доха. Това заяви селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан след като стана ясно, че капитанът на "сините" Юго Лорис се отказва от кариерата си в националния тим на Франция.

Дешан, чийто договор бе удължен до 2026 г., обяви още, че Лорис е бил всеотдаен играч. "Прекланям се пред него и искам да го поздравя и да му благодаря за изключителната кариера, която направи с отбора на Франция“, заяви още наставникът на "петлите".

Отбелязвайки значението на Лорис в последните мачове на Франция, по-специално победите на световното първенство през 2018 г., когато Франция стана световен шампион, Дешан отново изтъква, че Лорис е "забележителен и като човек и като състезател".

"Той беше капитан, когато станах треньор през 2012 г., запазих капитанската му лента и никога не съжалих за това, дори напротив. Юго винаги е бил отборен играч, винаги е поставял отбора на първо място, понякога дори в негов ущърб. За мен беше удоволствие и чест да бъда негов треньор. Пожелавам на всички треньори да имат играчи като него, които да ръководят. Юго има цялото ми уважение и благодарност. Пожелавам му да е щастлив. Голямо благодаря, Уго, че представи страната си толкова добре“, заяви още Дидие Дешан.

Юго Лорис дебютира на вратата на Франция на 19 ноември 2008 г. срещу Уругвай и завърши кариерата си на 18 декември 2022 г. във финала на световното първенство в Катар, загубен от "сините".

Треньорът на вратарите Франк Равио също се изказа ласкаво за Лорис. Той заяви, че Лорис е институция във френския футбол и в историята на "сините".

"Той е велик лидер, уважаван и високо ценен от своите съотборници и всички в екипа на националния тим. Заради всички ценности, които е предал, той заслужава най-високото и най-голямо уважение от всички. Той е много голям шампион, играч от най- високо ниво, плод на постоянна работа и на пълен професионализъм. Лорис е страхотен човек. Той винаги е имал желание да бъде най-добрият и винаги е правил всичко възможно в подготовката си, за да бъде на топ ниво", сподели Равио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Чандъров направи първа тренировка с Левски в Дубай
Асен Чандъров направи първа тренировка с Левски в Дубай
Земетресение до гръцкия остров Лесбос беше усетено и в района на Кърджали
Земетресение до гръцкия остров Лесбос беше усетено и в района на Кърджали