НОВИНИ

Треньорът на вратарите за Лорис: Беше удоволствие да работя с него, Лорис е институция във френския футбол

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:21, 10.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Юго Лорис
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на вратарите на националния отбор на Франция Франк Равио изрази мнението си по повод отказването на легендарния страж от кариерата си с националния отбор.

Франк Равио заяви, че Лорис е институция във френския футбол и в историята на "сините".

"Той е велик лидер, уважаван и високо ценен от своите съотборници и всички в екипа на националния тим. Заради всички ценности, които е предал, той заслужава най-високото и най-голямо уважение от всички. Той е много голям шампион, играч от най- високо ниво, плод на постоянна работа и на пълен професионализъм. Лорис е страхотен човек. Той винаги е имал желание да бъде най-добрият и винаги е правил всичко възможно в подготовката си, за да бъде на топ ниво", споделя Равио.

Според него вратарят е изключително талантлив, но и постоянството в работата му е в основата на това да бъде толкова години начело на вратата на "петлите". На 36 г. вратарят и капитан на френския отбор e рекордьор по брой мачове за своята страна - 145. Лорис е световен шампион с Франция през 2018 г., финалист на Евро 2016 г. и на Мондиал 2022 г.

"Беше изключително удоволствие да работя с него. Също така и чест и привилегия да се занимавам с Юго по време на тренировки, подготовки и загрявки. Отношенията ни бяха изградени след голямо разбиране помежду ни и пълно доверие. Няколко погледа бяха достатъчни, за да се разберем", разкрива още треньорът на вратарите на френския национален отбор.

"Пожелавам на Юго да бъде възможно най-щастлив в този нов живот, с клуба и семейството си. Той заслужава най-голямото щастие на света”, казва Равио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на 2023 г. трябва да получим първия медицински хеликоптер
До края на 2023 г. трябва да получим първия медицински хеликоптер
Трикратният победител от рали "Дакар" Карлос Сайнц напусна състезанието
Трикратният победител от рали "Дакар" Карлос Сайнц напусна състезанието