НОВИНИ

Димитър Бербатов и Стилян Петров призоваха ФИФА и УЕФА да разследват Борислав Михайлов

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:20, 09.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
димитър бербатов стилян петров призоваха фифа уефа разследват борислав михайлов
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и бившият футболист Стилян Петров, който е част от неговия екип използваха профилите си в социалните мрежи, за да призоват международните футболни централи ФИФА и УЕФА да започнат разследване срещу настоящия президент на БФС Борислав Михайлов.

Техните искания са продиктувани по подозрения, че Михайлов е участвал в уреждането на мач на българския национален отбор по футбол заедно с определения като глава на "черното тото" Дан Тан и бившия президент на Беласица Петрич Костадин Хаджииванов. Тяхна обща снимка се появи в пространството преди няколко дни, а вчера по време на пресконференция Бербатов заяви: "Една снимка говори повече от 1000 думи."

Конкретния двубой, към който Димитър Бербатов и Стилян Петров насочват вниманието е равенството 2:2 срещу Естония през 2011 година.

"Уреждането на мачове и корупцията във футбола имат дълга история помежду си. Въпреки това настоящото поколение сме изправени пред нещо напълно различно, един абсолютно нов феномен, с който, ако не се борим, той ще унищожи футбола, какъвто го познаваме. Не очакваме нищо по-малко от ФИФА и УЕФА", написаха Бербатов и Петров.

В техните постове двамата бивши капитани на националния отбор споделят още, че въпросният Дан Тан и Хаджииванов са били замесени в уреждането на още два мача с участието на националния отбор на България - равенството 1:1 срещу Южна Африка през 2010 година и победата на младежките национали с 5:0 срещу Зимбабве през 2009 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мистерия в небето: Самолет прелетя незаконно над 4 държави и кацна на нефункциониращо летище в България
Мистерия в небето: Самолет прелетя незаконно над 4 държави и кацна на нефункциониращо летище в България
След палежа в Битоля: Извършителят е вече с обвинение
След палежа в Битоля: Извършителят е вече с обвинение