НОВИНИ

Димитър Илиев: Показахме голова немощ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:10, 19.11.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
димитър илиев показахме голова немощ

Футболист номер 1 на България за 2019-та година застана пред камерата на БНТ след края на двубоя срещу Република Ирландия в Дъблин.

Капитанът на Локомотив Пд отново направи добро впечатление с трезвия си поглед върху развитието на мача, след който България изпадна в Лига С.

Нападателят подчерта за пореден път, че основните ни затруднения са в атакуващ план и головата немощ, която отбора демонстрира.

"Мисля, че през първото полувреме имахме достатъчно положение да отбележим гол и да направим мача по-лесен. Знаехме, че ирландците този резултата ги устройва, нас не ни. Трябваше ни задължителна победа, отново не успяхме да я постигнем. Положителното е, че за първи път от доста време не допуснахме гол. За съжаление в предни позиции имаме голова немощ, а ако не вкараш няма как да победиш.

През първото полувреме мисля, че бяхме по-добрия отбор, няколко пъти отнехме топката високо в тяхната половина имахме и ситуации, които трябваше да развием по-добре, но за съжаление не успяхме. През второто полувреме Ирландия заигра по-добре. Като цяло мисля, че мача беше равностоен, имахме повече положения, от които трябваше да се възползваме по-добре, но ако погледнем обективно на нещата, този резултат е реален.

Мисля, че днешния мач трябва да го причислим към положителните, защото в сравнение с предишните двубои държахме повече топката, имахме повече положения, бяхме по-стабилни в защита с изключение на един удар, след който удариха греда. Когато играехме бързо си пролича, че чисто футболна сме по-добри от Ирландия, но трябва да се вкарват голове, това е целта на футбола, все пак. С риск да се повторя, ако не отбележим няма как да победим.

Оценката за представянето е ясна при положение, че сме на дъното на групата и то без победа. Няма смисъл да се обсъжда това. Гледаме вече към следващата година, когато отборите в Лигата на Нациите ще са по-преодолими и там ще сме задължени да търсим първо място в групата. Предстоят и световни квалификации, така че се надявам новата година да ни донесе поводи за оптимизъм."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли повторно броене на изборните гласове в САЩ?
Ще има ли повторно броене на изборните гласове в САЩ?
Къща и плевня с 10 тона сено изгоряха в Белица
Къща и плевня с 10 тона сено изгоряха в Белица