НОВИНИ

Димитър Митов и Иван Дюлгеров пред БНТ: Вратарската конкуренция в България е голяма

димитър митов иван дюлгеров бнт вратарската конкуренция българия голяма
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 08.10.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарската тема е основна в националния отбор най-вече заради текучеството на този пост. В последните 20 мача под рамката са заставали 7 различни вратари, а двама от тях са Димитър Митов и Иван Дюлгеров.

Митов дебютира по време на контролата срещу Иран миналия месец и не скрива, че е имало едно по-особено чувство у сами него преди първия двубой с националната фланелка.

"Аз обикновено не се притеснявам преди мачове, но преди този имаше една по-различна тръпка. Бях много горд, слушайки химна и това ще остане в мен до края на живота ми, защото целия ми положен труд е бил за този момент. Горд съм със себе си със сигурност", коментира вратарят на шотландския Сейнт Джонстън.

В същото време неговият колега Иван Дюлгеров смята, че въпреки трудностите на "лъвовете" съвсем скоро ще дойдат и добрите резултати за националния отбор.

"Резултатите не са добри, но както виждате играем добре, надиграваме съперниците и скоро време ще имаме и резултати. Ще се борим докрай. В момента имаме изграден добър колектив от вратари в националния отбор - Пламен Андреев, Светослав Вуцов, Даниел Наумов. Те са бъдещето", споделя стражът на Черно море.

И двамата изразиха мнение, че всички в представителния ни тим ще дадат всичко от себе си и в предстоящите двубои с Литва (14 октомври) и Албания (17 октомври), за да запише отборът ни победа.

"Няма човек от ръководството, треньорите или футболистите, който да не иска да спечелим. Дори момчетата, които не започват от първата минута подкрепят тези, които са на терена", смята Митов.

"Ще направим всичко възможно, за да победим Литва. Разполагаме с качествата, за да ги надиграем, както се случи и в предишните ни срещи, но просто малшанс не ни позволи да спечелим", допълва Дюлгеров.

Вратарите също така се обединиха и около мнението, че вътрешната конкуренция помежду им е полезна за националния отбор.

"Конкуренцията е голяма. Имаме топ вратари в България. Всички сме там за една кауза и трябва да си помагаме без значение кой ще е пръв избор", заяви Иван Дюлгеров.

"Има доста голям избор за вратари в България. Всеки от тях иска да играе за националния отбор. Хубавото при нас е, че ние се подкрепяме помежду си. Така се изгражда много добра връзка между вратарите. Да, ние се борим помежду си за мястото, но важното е отборът да печели", завърши Димитър Митов.

Автор: Стефан Георгиев

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама шофьори загинаха при челна катастрофа в Шуменско
Двама шофьори загинаха при челна катастрофа в Шуменско
В Бургас събират капачки за купуване на шеста неонатална линейка
В Бургас събират капачки за купуване на шеста неонатална линейка