НОВИНИ

Тодор Янчев пред БНТ: Жалко е, че в днешно време липсва привързаността между играчите, клуба и треньора

тодор янчев бнт жалко днешно време липсва привързаността играчите клуба треньора
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 08.10.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист и настоящ треньор Тодор Янчев гостува в студиото на предаването "Арена спорт" заедно със Стойчо Стоев, за да коментират двамата случилото се по време на вчерашното Вечно дерби между ЦСКА и Левски.

Янчев, чийто големи успехи в кариерата дойдоха с екипа на "червените", заяви, че за него равният резултат 1:1 е бил закономерният изход от срещата и освен това коментира, че е твърде рано да се каже имат ли шансове двата отбора да се борят за титлата.

"Зарядът, може би, оказа някакво влияние на играта. Това все пак е дербито на България. Сблъскаха се два отбора с различен стил на игра и равният резултат за мен е закономерен. Така, както Левски можеше да поведе с 2:0 и ЦСКА пропусна добра възможност, когато Естрада и Назон не успяха да си подадат. Затова са интересни тези мачове обаче, защото обрати може да се случат до самия край", заяви бившият помощник наставник в ЦСКА.

"Първенството тепърва започва. Пролетта винаги е много по-силна от есента, защото зарядът на мачовете е по-голям. Според мен, тогава ще са истинските мачове", продължи той.

Младият специалист, който за последно води тима на ЦСКА 1948, говори още и темата с кризата в Лудогорец и как тя всъщност ни открехва вратата към една неприятна тенденция в съвременния футбол, а именно треньорът да бъде набедяван за лошите тезултати.

"Вижда се едно отстъпление в Лудогорец не само е Европа, но и в първенството. Може би новата генерация, която влезе в Лудогорец все още не може да намери себе си", сподели трикратният шампион на България с ЦСКА.

"За съжаление, винаги треньорът обирка пешкира, но футболистите са главните действащи лица. Те могат да извоюват резултат, който да пази треньора. Поколенията обаче са различни и треньорът трябва да се нагажда спрямо играчите. Ние обаче трябва да взимаме максимума от тях, без да им се сърдим. Аз бях възпитан по друг начин - за мен клубът и треньорът бяха най-важното. Сега обаче не е така и жалко, че липсва тази привързаност", завърши Тодор Янчев.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Бургас събират капачки за купуване на шеста неонатална линейка
В Бургас събират капачки за купуване на шеста неонатална линейка
Облачността ще се увеличава в близките часове
Облачността ще се увеличава в близките часове