НОВИНИ

Иво Балабанов пред БНТ: Понасъбра ми се през последната седмица, но съм щастлив съм от победата

иво балабанов бнт понасъбра последната седмица съм щастлив съм победата
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 08.10.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Иво Балабанов триумфира в бягането на 10 км по време на тазгодишното издание на Софийския маратон, а след победата си застана пред камерата на БНТ, за да разкаже малко повече за това как е преминало състезанието.

В разговора Балабанов сподели, че е доволен от победата, но допълни, че е със смесени емоции заради понатрупаната умора предвид участието си на световното първенство по шосейни бягания преди седмица в Латвия.

"Разбира се, че се чувствам щастлив от победата. Емоциите са малко смесени понеже ми се насъбра малко повече през последната седмица. Очаквах, че мога да стана първи, но докато се движехме заедно с кениецът разбрах, че бягането ще е по-лесно. Радваме се, че има толкова много участващи хора. Единствено на места трудно се получаваше разминаването, но това са шосейните бягания. Това, че сме фаворити ни тежи, но и също така ни мотивира", започна българският атлет и се върна и към надпреварата в Рига отпреди седмица.

"Това беше един опит, който ни помага за тактиката в шосейните бягания. Чувството е по-различно, не е като на писта, но определено е интересно бягане и си заслужава", коментира Иво Балабанов.

При дамите най-бърза на 10 км беше Дебора Аврамова, за която това е втори успех в Софийския маратон на тази дистанция.

"Щастлива съм, че съм тук за поредна година. Това ми е втората победа на 10 км, емоцията е страхотна. Радвам се, че има толкова много хора, които спортуват, защото бягането сплотява. Надявам се догодина да има още повече участници. Доволна съм от бягането си. Натрупаха ми се доста тежки седмици, така че за мен беше изключително важно да се представя прилично. Надявам се формата да ми се развива идните седмици, защото ни предстоят още състезания", сподели тя пред БНТ.

"Има нещо наелектризиращо, когато заставаш на старт на шосейните бягания. Всички искаме да се представим добре, така че имаше напрежение, но и доста ентусиазъм. Бях заобиколена от много приятели и се вълнувах както за себе си, така и за тях", допълни Дебора.

Повече гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христина Пенева е на полуфинал на Световната купа по скокове на батут във Варна
Христина Пенева е на полуфинал на Световната купа по скокове на батут във Варна
Виктор Илиев в предаването "Аз съм"
Виктор Илиев в предаването "Аз съм"