НОВИНИ

Димитър от Стамболийски е убит заради пари, убиецът му вече е извън България

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 28.07.2023
5972
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Финансов спор е в основата на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж, който беше в неизвестност една седмица, беше открит мъртъв край Цалапица.

По данни на разследващите заподозрян за убийството е 30-годишен мъж, с когото са се познавали от доста време. Той вече е извън страната - в Германия, където живее и работи от няколко години. Напуснал е България три дни след убийството с полет от София. Самолетният билет е бил закупен доста преди убийството, но дали то е било планирано, не може да се каже.

Близките обвиняват полицията, че не са работили достатъчно интензивно. Директорът на полицията обяви, че работните версии са се сменяли непрекъснато и дори са получили подвеждаща информация, че Димитър е бил видян жив.

"След като отпаднаха предположения, че е жив, беше организирана по-мащабната операция по издирването му. Пристъпи се по работа по конкретни лица като в сряда около полунощ вече се достигна до по-конкретна информация, че е настъпил фатален край", каза старши комисар Васил Костадинов - директор на ОД МВР Пловдив.

"Смъртта на лицето е настъпила в резултат на тежък побой. Тялото на лицето е намерено на около километър от последните постройки на село Цалапица", заяви Бойка Лулчева, наблюдаващ прокурор.

Репортер: Деница Торньова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време през почивните дни
Слънчево време през почивните дни
Александър Везенков бе удостоен с отличието "Заслужил гражданин на Ботевград"
Александър Везенков бе удостоен с отличието "Заслужил гражданин на Ботевград"