НОВИНИ

Откриха тялото на издирвания Димитър край Цалапица

bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 27.07.2023 (обновена)
7404
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

24-годишеният Димитър Малинов от град Стамболийски, който беше обявен за издирване, е намерен мъртъв край Цалапица.

Финансов спор е в основата на убийството. Една седмица младият мъж беше в неизвестност, а близките му организираха паралелно издирване. От окръжната прокуратура в Пловдив обявиха, че вече има и заподозрян извършител. Той обаче безпрепятствено е напуснал страната и е издадена европейска заповед за задържането му.

24-годишен мъж от Стамболийски е в неизвестност от 6 дни

Тялото на Димитър беше открито на около километър от село Цалапица, седмица след изчезването му. Според съдебно-медицинската експертиза младият мъж е починал малко след като е излязъл от дома на майка си.

"Смъртта е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли вечерта около 22.30 ч.", каза Бойка Лулчева – наблюдаващ прокурор.

Според обвинението заподозрян за бруталното престъпление е 30-годишен мъж от същото село. Той обаче е напуснал страната три дни след убийството с полет от София. Това е единственият човек, за когото близките на Димитър знаят, че е бил в конфликт.

"Успяхме да разберем, че бил заплашван тук от момче от селото. Въпросното момче, което го е търсило да го бие в понеделник сутринта, е заминало с полет за Германия. Те го изпуснаха, ние в събота още сигнализирахме, неделя можеше да го извикат", каза на 26 юли Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

От полицията в Пловдив обясниха, че са получили подвеждаща информация, че на 21 юли Димитър е видян жив в Стамболийски, но по-късно станало ясно, че това се е случило на 19-и, т.е. преди да изчезне.

"Детайли за мотиви, причини да бъде нанесен побоят, това са неща, които тепърва и от допълнителни действия ще бъдат установявани", каза ст. комисар Васил Костадинов – директор ОД на МВР Пловдив.

Жертвата и предполагаемият извършител са се познавали от години, а напоследък взаимоотношенията им се влошили, но не заради сума от 100 лева, заявиха разследващите.

"Финансов е проблемът, който обаче не е във връзка с това дължене на пари един на друг, така да го кажем", заяви Ваня Христева – окръжен прокурор на Пловдив.

Издирваният 30-годишен мъж е купил самолетния си билет още преди да извърши тежкото престъпление. Разследващите не коментираха дали убийството е предварително планирано.

Репортер: Деница Торньова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победа за Адриан Андреев и загуба за Димитър Кузманов в Швейцария
Победа за Адриан Андреев и загуба за Димитър Кузманов в Швейцария
Робот рехабилитатор помага на пациенти във ВМА
Робот рехабилитатор помага на пациенти във ВМА