НОВИНИ

Издирват 24-годишен мъж от Стамболийски, в неизвестност от 6 дни

bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 26.07.2023
6905
Чете се за: 02:30 мин.
Общество
Слушай новината

Пловдивската полиция издирва 24-годишен мъж от град Стамболийски, който е в неизвестност от 6 дни. За последно Димитър Малинов е видян в съседното село Цалапица. Близките му настояват за по-бързи действия от страна на полицията и също проверяват какво може да се е случило с младежа.

Следите на Димитър се губят в четвъртък вечерта, когато бил при майка си в Цалапица. След вечеря останал на двора, а другите си легнали. Съседът го чул как излиза малко след 23.00 часа. Димитър обаче така и не се прибирал – нито в Цалапица, нито в Стамболийски.

"Тръгва по джапанки, защото е чул звука на джапанки, тръгва в посока уличката, която е тук, в посока центъра и е говорил по телефона като последните му думи са били: "Ей сега идвам", каза Атанаска Бакалова – майка на Димитър.

На записите от общинските камери се вижда, че малко по-късно в същия район преминава автомобил с изключени фарове.

"Няма как да видим тук номерата, защото тези камери не са предназначени за това", каза Ивайло Данаилов – кмет на село Цалапица.

"По-бързо да се задействат институциите, шести ден синът ми го няма, аз вече губя надежда, че синът ми ще е между живите", казва майката.

От полицията обясниха, че работят по няколко версии. Днес до обед са проверявали получени данни, че още в петък младежът е забелязан в Стамболийски. Информацията обаче не се потвърдила.

"Работим активно и надяваме се на положителна развръзка. Знаем какво им е в тази ситуация и как всеки час буквално, в който нямат конкретна информация за тях е така едно изпитание", каза комисар Васил Костадинов – директор на ОД на МВР - Пловдив.

В издирването участват и следови кучета и дрон.

На 27 юли откриха тялото на издирвания Димитър край Цалапица

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен ураганен вятър нанесе щети в Търговище (СНИМКИ)
Силен ураганен вятър нанесе щети в Търговище (СНИМКИ)
Лош терен ще съпътства двубоя Шкупи - Левски в Лигата на конференциите
Лош терен ще съпътства двубоя Шкупи - Левски в Лигата на конференциите