НОВИНИ

Димитров и Шиникова стартират на United Cup в четвъртък сутрин

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:19, 28.12.2022
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
United Cup в Австралия България
Снимка: www.unitedcup.com
Слушай новината

Първото издание на турнира за смесени отбори United Cup в Австралия започва в ранните часове на 29 декември.

Пърт, Сидни и Бризбейн приемат мачовете в дебютния тенис турнир. 18 отбора разделени в шест групи ще вземат участие в надпреварата. По-специални за България са мачовете в Пърт, където играе нашият тим начело с Григор Димитров.

Отборът на България ще започне участието си в надпреварата срещу тима на Гърция в група А. В 06:00 ч. българско време ще започне срещата на Изабелла Шиникова с Деспина Папамихаил. След този мач на корта в RAC Arena един срещу друг ще излязат лидерите на двата отбора Григор Димитров и Стефанос Циципас.

За България ще се състезават още Виктория Томова, Гергана Топалова, Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров. Другият отбор в нашата група е този на Белгия.

„Мисля, че това ще бъде страхотен мач. Играли сме няколко пъти един срещу друг, но тук форматът е различен и имам отбор зад себе си, така че го очаквам с нетърпение", коментира Димитров.

До момента българинът и Циципас са играли шест пъти, като Димитров има само една победа срещу гръцкия си съперник.

„Всички са развълнувани. Това е напълно нов формат за всички и е първата година, така че не знаем какво да очакваме. Но съм много доволен, че успяхме да се обединим и да създадем нови спомени“, каза още световният №28.

Виктория Томова също сподели, че е развълнувана от възможността да участва в новия турнир. Тя е най-високо класираната българка в женската ранглиста, където заема 90-ата позиция.

"Всяка седмица играем индивидуално, така че е страхотно да бъда заедно с моите съотборници и да играем за нашата страна“, заяви Томова.

Също в RAC Arena утре ще играят и отборите на Франция и Аржентина, които са в група F, заедно с Хърватия. В първата среща ще спорят Ализе Корне и Мария Карле, а след тях на корта ще излязат Артур Риндеркнех и Франсиско Серундоло.

В Сидни ще се изиграят мачовете от група C, в която са съставите на САЩ, Германия и Чехия, и от група D в която са разпределени Австралия, Великобритания и Испания.

В Бризбейн тимовете на Полша, Швейцария и Кахастан ще спорят в група В, а в група Е са отборите на Италия, Бразилия и Норвегия.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Каролин Гарсия мечтае за титла от Големия шлем през 2023 г. Преди това обаче тя ще представя Франция в новия турнир в Австралия

Ник Кириос се отказа от участие в тенис турнира United cup

Австралийските тенисисти са готови да изненадат всички в турнира United Cup

Гърция и Белгия ще разчитат на най-доброто срещу България на United Cup

Петра Квитова повежда Чехия в United Cup

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на загинало в катастрофа момиче с поредна акция срещу войната по пътищата
Близки на загинало в катастрофа момиче с поредна акция срещу войната по пътищата
Почина журналистът Ясен Бориславов
Почина журналистът Ясен Бориславов