Директорът на БНР е готов да бъде изслушан в Народното събрание

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:13, 22.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Директорът на БНР Андон Балтаков, който вчера подаде оставка заради несъгласие с предложените от Министерството на културата промени в медийния закон заяви за "По света и у нас", че е готов да бъде изслушан в парламента.

Отцепилият се от БСП депутат Красимир Янков поиска в Народното събрание да бъдат изслушани генералните директори на общественото радио и телевизия, а депутатите да се запознаят с двата проекта за промени в медийния закон.

В ранния следобед Андон Балтаков беше поканен от СЕМ, като от медийния регулатор заявиха, че ще се опитат да го склонят да оттегли оставката си. Срещата продължава и в момента.

Балтаков внесе вчера в СЕМ писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември.

Мотивите: според Балтаков, в доклада на министъра на културата Боил Банов, с който се предлага проект на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, е подменен текстът, одобрен от БНР.

Балтаков поиска оставката на министъра на културата Боил Банов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
147 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област
147 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област
Петима служители от Дом за възрастни хора във Вълчедръм са с COVID-19
Петима служители от Дом за възрастни хора във Вълчедръм са с COVID-19