НОВИНИ

Диян Стаматов: 7-ми и 12-ти клас да се върнат в училищата за полагане на изпити

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
10:31, 28.04.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Образование

В началото на юни в училищата да се върнат само учениците от 7-ми и 12-ти клас, за да положат едните изпита за влизане в гимназия, а другите - държавните зрелостни изпити. Това е мнението на директора на 119-то училище и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов.

Всички останали ученици да завършат дистанционно от домовете си. Целта е да се запази здравето на децата. Вчера в съобщение до БНТ просветното министерство уточни, че на този етап няма решение кога учениците ще се върнат в класните стаи.

Диян Стаматов, директор на 119-то училище: Добре е да се проведе реален изпит, в реална среда поради една единствена причина-до този момент в страната ни не е провеждан достанционен изпит и със сигурност няма готовност за всички ученици в цялата страна да се гарантира равнопоставеност при явяването както на изпита за 7-ми клас, който е изключително важен, така и за държавните зрелостни изпити, това е единствената причина, все пак животът продължава и зрелостниците трябва да имат резултат с който да финализират своите постижения досега.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суша заплашва Европа
Суша заплашва Европа
Пожар спря тока на стотици в столичния кв. Горубляне
Пожар спря тока на стотици в столичния кв. Горубляне