НОВИНИ

Днес на Евро 2020: Големите фаворити един срещу друг

bnt avatar logo
от Калоян Николов
08:56, 02.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
евро 2020 големите фаворити един друг
Слушай новината

Най-интригуващият двубой от четвъртфиналите на УЕФА Евро 2020 без съмнение противопоставя тимовете на Белгия и Италия.

Сблъсъкът между "Червените дяволи" и "Скуадра адзура" на „Алианц Арена“ в Мюнхен започва в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчен ОНЛАЙН ексклузивно за читателите на bntnews.bg!

Отборът на Белгия се класира за елиминационната фаза на първенството като победител в група "B" с пълен актив от девет точки след трите си победи над Русия (3:0), Дания (2:1) и Финландия (2:0). На осминафиналите, футболистите на Роберто Мартинес се изправиха срещу вече бившия европейски първенец Португалия и му позволиха да продължи защитата на титлата си след минимален успех с 1:0 благодарение на великолепния гол на Торган Азар.

На пресконференцията преди тазвечерния мач селекционерът на белгийците, че медицинският щаб на отбора в последния момент ще вземе решение за включването в игра на звездите – Еден Азар и Кевин Де Бройне, които пострадаха в мача с "мореплавателите".

Без съмнение "червените дяволи" ще имат нужда от услугите на най-добрите си играчи, защото срещу тях се изправя Италия на Роберто Манчини, която вече 31 двубоя не познава вкуса на загубата.

Подобно на Белгия, "Скуадра адзура" завърши груповата фаза като първенец на група "А" с три последователни победи срещу Турция (3:0), Швейцария (3:0) и Уелс (1:0). Любопитно е, че отборът от Ботуша инкасира първото си попадение в първенството чак на осминафиналите, когато бяха сериозно притиснати от Австрия и спечелиха с 2:1 след продължения (0:0 в редовното време).

Съперничеството между Белгия и Италия възлиза на 22 срещи, като "Скуадрата" е спечелила 14 от тях, при четири равенства и четири победи за "червените дяволи". За последно двата състава играха на Евро 2016, когато Италия триумфира след 2:0 в двубой от груповата фаза.

Двата тима имат общо пет мача на европейски първенства, като италианците имат две победи, две срещи са завършвали наравно, а Белгия има един успех.

Победителят от тази двойка ще срещне победителят от сблъсъка Швейцария - Испания в полуфинален мач на 6 юли, вторник, от 22.00 часа на "Уембли" в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готови ли сме да въведем еврото от 2024 г.?
Готови ли сме да въведем еврото от 2024 г.?
Наложиха мораториум върху федералните екзекуции в САЩ
Наложиха мораториум върху федералните екзекуции в САЩ