НОВИНИ

Дневните температури слабо ще се повишат

bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 29.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над източната половина от страната все още ще превалява, докато над Западна България ще бъде предимно слънчево. След обяд краткотраен дъжд ще превали на изолирани места в планините. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 22° и 27°.

Денят утре ще започне със слънце, но след обяд ще се развива купеста, на много места в Южна България, купесто-дъждовна облачност и привечер ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, на места в южните райони от страната и по-високи.

По морския бряг ще има и слънце, след обяд и малко повече облаци, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури на въздуха ще са около 20 - 22°. Температурата на морската вода е от 16 до 20°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има временно интензивни превалявания и гръмотевици. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад.

В началото на следващата седмица отново ще вали, в отделни райони валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури. От сряда ще започне повишение на температурите. Над Западна и Централна България ще има повече слънце, а над източните райони облачността ще е предимно значителна и ще има изолирани слаби валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа между два тира затвори Подбалканския път (СНИМКИ)
Тежка катастрофа между два тира затвори Подбалканския път (СНИМКИ)
30 часа риболовци мерят сили на язовир "Валтата"
30 часа риболовци мерят сили на язовир "Валтата"