До 17 февруари в ЦИК може да се подават заявления за изборите

от БНТ , Източник: БНР
11:02, 22.01.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
февруари цик подават заявления изборите
Слушай новината

Партиите и коалициите могат да подават заявления в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация за участие в изборите не по-късно от 17.00 ч. на 17 февруари.

До 12 февруари кметовете трябва да формират избирателните секции на територията на общините, до същата дата трябва да са назначени и Районните избирателни комисии.

Крайният срок за определяне на условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на български граждани извън страната е до 5 февруари.

План сметката за провеждането на изборите трябва да е приета от правителството най-късно на 7 февруари.

Тези и още срокове са описани в приетата от ЦИК хронограма за организацията и провеждането на парламентарния вот на 4 април.

До работната група "Избори" във външното министерство се изпращат разяснения за гласуването на сънародниците ни зад граница. Разясненията са свързани със сформирането на избирателни секции и упражняването на вота. Информацията се разпраща до дипломатическите и консулските представителства и е публикувана на сайта на ЦИК, където е обособен и раздел "Парламентарни избори".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът поиска отмяна на матурите за 4. и 10. клас
Омбудсманът поиска отмяна на матурите за 4. и 10. клас
Мъск дава 100 милиона долара за технология за улавяне на въглероден диоксид
Мъск дава 100 милиона долара за технология за улавяне на въглероден диоксид