НОВИНИ

До два дни ще бъде изграден понтонен мост на основния път между Царево и Ахтопол

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:27, 06.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

До два дни ще бъде изграден военен мост на мястото на рухналото съоръжение по основния път между Царево и Ахтопол, за да се осигури нормалното прибиране на хората от най-южните части от Черноморието. За целта обаче досега съществувалият мост трябва да бъде разрушен изцяло.

"Първо трябва да се демонтира съществуващото съоръжение и след като се демонтира на неговото място ще се изгради металното съоръжение. Самото метално съоръжение представлява тип военен мост, който е на различни сегменти. Сегментите ще се сглобяват тук, на място и ще се поставят с кран. Надяваме се в рамките на днешния ден цялото съоръжение да бъде транспортирано до тук, тъй като това са големи изключително тежки елементи, които се движат много бавно по пътната мрежа. Ако днес успеем да го докараме в цялост тук, утре ще почне неговият монтаж. Амбициите са в рамките на два до три дни да бъде монтирано и да бъде пуснато движението", каза Десислава Паунова, член на УС на АПИ.

МВР оповести обходен маршрут след пропадането на моста на къмпинг "Нестинарка"

Другият път, свързващ Царево и Синеморец, също е непроходим заради днешното срутване на моста при къмпинг "Нестинарка". МВР, АПИ и Горското стопанство организираха алтернативен маршрут. Този път обаче е получерен и минава през гориста местност. Дълъг е около 57 км и се изминава за около 2 часа, ако по него няма натоварено движение. Освен това пътят е тесен, поради което засега приоритетно се пуска движението от Ахтопол към Царево, а по-късно ще бъде позволено движението в обратната посока

От АПИ осигуриха техника и материали, с които да започне възстановяването на моста при къмпинг "Нестинарка". Предупреждението е, че първоначално движението ще бъде възможно само за високопроходими автомобили.

Нормалното придвижване от най-южните части на Черноморието към вътрешността на страната ще става по понтонния мост, който ще бъде изграден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосе Мария Бакеро остава начело на Славия, засега
Хосе Мария Бакеро остава начело на Славия, засега
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на "Чалънджър" в Австрия
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на "Чалънджър" в Австрия