НОВИНИ

Пловдив отмени част от проявите за годишнината от Съединението

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:46, 06.09.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното Черноморие, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отменя предвидената концертна програма за отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на града, включително и на Античен театър - Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Вижте и още във включването на Владислав Севов.

Отменят се и тържествената заря по повод 138-та годишнина от Съединението на България, и традиционният прием на кмета. По разпореждане на Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

Отменени са концертите на "Биг Бенд Пловдив "на ул. "Иван Вазов", на ансамбъл „Тракия" и Гвардейският представителен духов оркестър на Античния театър и на "Теодосий Спасов Фолк Квинтет", както и възстановката на събитията от 1885 година.

В програмата по повод Съединението на България остават Тържественият молебен, отслужен от Пловдивския Митрополит Николай, в Катедрален храм „Света Богородица", полагането на венци и цветя пред паметната плоча на майор Райчо Николов, връчването на отличието "Почетен гражданин на Пловдив", представянето на изложбата „Дарителството има значение" в Регионалния исторически музей и вечерната проверка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Дано Царево не е поредният случай, при който заради властово безхаберие страдат хората
Илияна Йотова: Дано Царево не е поредният случай, при който заради властово безхаберие страдат хората
ЛА Лейкърс привлече Крисчън Ууд
ЛА Лейкърс привлече Крисчън Ууд