НОВИНИ

До края на деня облачността ще се разкъсва и намалява

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 23.12.2020
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Видимостта в страната днес постепенно ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони и до предимно слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е слаб до умерен. Температурите ще се повишат и максималните в повечето райони ще са между 9° и 14°, по-ниски в Добруджа и Лудогорието.

Още през нощта на отделни места, главно в Горнотракийската низина, отново ще се образуват мъгли. Ще бъде почти тихо с минимални температури в повечето райони от минус 1° до 4°.

Утре ще има разкъсана висока и средна облачност, но и много райони със слънчеви часове. Ще духа предимно слаб югозападен вятър. Максималните температури още малко ще се повишат и ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Затопляне се очаква и в планините, където ще преобладава слънчево време. Максималните температури по най-високите върхове ще са около нулата.

В курортите - от 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Повече слънчеви часове ще има утре в южните райони от Балканите, докато от север облачността ще се увеличава и към края на деня в крайните северозападни райони от полуострова ще завали дъжд. Температурите ще са по-високи от обичайните за декември.

В много райони от континента ще вали дъжд, а в Западна Европа, с нахлуването на по-студен въздух от север, температурите ще се понижат и валежите ще преминават в сняг. Сняг ще вали на Британските острови, в Европейска Русия и на Скандинавския полуостров, а в нощта срещу Коледа студеният въздух ще обхване и централноевропейските страни и там дъждът също ще преминава в сняг.

Съществено застудяване и интензивни валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас в събота и неделя. Ще се образува и снежна покривка, най-дебела в северозападните части от страната. Но преди това, не само утре, но и в петък, 25 декември, ще преобладава слънчево време с температури много по-високи от обичайните за това време от годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лео Меси счупи рекорда на Пеле
Лео Меси счупи рекорда на Пеле
Диего Симеоне с победа №300 в Ла Лига
Диего Симеоне с победа №300 в Ла Лига