НОВИНИ

Добра новина: Възстановиха опожарения блок в Бухово, семействата могат да се върнат у дома

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:10, 02.06.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Добра новина по време на пандемия! Възстановиха напълно опожарения блок в Бухово. Семействата вече могат да се върнат по домовете си. При пожара близо 200 души останаха на улицата, след като покривът и последният етаж на сградата изгоряха в началото на септември.

Пожарът става за секунди, тръгва от искра, докато майстори ремонтират покрива.

Мария е една от живеещите в блока. Апартаментът и изгаря до основи с всички мебели и вещи на цялото семейство. Все още не може да забрави преживяното. Радва се, че сега това е само спомен.

Мария Христова: Дойде кметът, зави ни с кърпи и ни изкара навънка, което сме му много благодарни и никога няма да забравим.

Съдбата й е като на останалите близо 200 души, които намират подслон при роднини и приятели, за някои общината намира временни жилища, поне за зимата. Сега всички започват живота си отначало, на чисто.

Красимир Димитров, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" - СО: Тук участваха много хора, много доброволци, включително хората от блока бяха единни и сплотени в тази беда, която ги сполетя.

Сега сградата е напълно обновена и годна за живеене. Монтирани са противопожарни кранове, подменена е електрическата инсталация, водопровода, дограмите на прозорците също са нови.

Красимир Димитров, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" - СО: Най-важното тук в този блок е покривът, много модерен, с нови елементи, направен е по изискванията за пожарна безопасност.

Междуведомствената комисия отпуска средства за ремонта, стойността до момента е милион и двеста хиляди лева.

Първи са лястовичките свили гнезда по ъглите на новата дограма. Според хората, това е добра поличба и за живеещите в блока, които скоро ще се върнат по домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аутопсията на Флойд: Починал е от задушаване. В кръвта му – дрога
Аутопсията на Флойд: Починал е от задушаване. В кръвта му – дрога
19 нови случая на COVID-19 у нас, сред тях дете и бременна жена
19 нови случая на COVID-19 у нас, сред тях дете и бременна жена