НОВИНИ

Докъде стигна ремонтът на пътя София - Самоков

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:24, 20.09.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Ремонтът на пътя София - Самоков в отсечката между стената на язовир Искър и село Кокаляне продължава вече пет месеца. Жители на околните населени места обаче се оплакват, че редовно чупят колите си в огромните дупки, сигурни са и, че ремонтните дейности са били спрени за поне два месеца.

Влизаме в първото заведение, което виждаме в град Самоков. Питаме служителите какви са наблюденията им за ремонта на пътя София - Самоков, а отговорите си приличат.

Пътят Самоков - София преди години също беше в окаяно състояние, сега след започването на ремонта състоянието е умопомрачително.

Налага ми се всяка седмица да пътувам, за да водя детето си на ортодонт, съпругът ми пътува всеки ден, просто аз не знам АПИ как ремонтират пътя, но до миналата седмица нямаше нито техника, нито се работеше, предполагах, че е, защото пътувах в неделя, но се оказа, че през седмицата положението е абсолютно същото.

Поражения наистина има, защото непрекъснато се чупят тампони, аз не разбирам много от коли, но казват, че вследствие на тези дупки колите ни непрекъснато се чупят. Плащаме си винетки, плащаме си данъци и т.н., а в крайна сметка не получаваме нищо.

Проверка на БНТ на място установи, че ремонтните дейности са възобновени. От фирмата подизпълнител отказаха да застанат пред камера, но потвърдиха, че рехабилитацията на пътя е възобновена от около две седмици.

От Агенция "Пътна инфраструктура" пък ни отговориха, че ремонтът е започнал през месец май 2021 г. и не е бил спиран.

Фирмата изпълнител, с която Агенция "Пътна инфраструктура" има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в Софийска област, временно беше преустановила ремонтните дейности на трасето, но работата е подновена. При добро и сухо време се очаква ремонтът да завърши до края на ноември 2021 г. За изпълнение на ремонтните дейности в отсечката е въведена временна организация и безопасност на движението, като поетапно се затварят участъци, работи се на половин платно и движението се регулира чрез сигналисти или светофарни уредби.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пулмолог: Преболедувалите COVID-19 не трябва да се ваксинират поне една година след това
Пулмолог: Преболедувалите COVID-19 не трябва да се ваксинират поне една година след това
От днес започва предоставянето на хранителни помощи за нуждаещи се хора
От днес започва предоставянето на хранителни помощи за нуждаещи се хора