НОВИНИ

Домусчиев с отговор за изнесената от Божков паметна записка

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:44, 18.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият Васил Божков публикува паметна записка, за която твърди, че е от среща с бизнесмена Кирил Домусчиев.

Според хазартния бос срещата е била проведена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Божков твърди, че почеркът е негов, а подписите на участниците.

Срещата се е провела на 10 юли миналата година и на нея са уточнявани рекламни договори, които били подписани на 1 август. Според Божков така той бил принуден да подпише непазарен договор, за да запази бизнеса си.

Бизнесменът Кирил Домусчиев отговори чрез профила си във фейсбук. Домусчиев подчертава, че в бизнеса си е спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Според него това е видно и в паметната записка. Бизнесменът подчертава, че Божков е имал договор с Нова телевизия още от 2012 година и той е бил за значително по-голяма сума.

На Васил Божков са повдигнани 11 обвинения за ръководство на организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. При предишна негова публикация финансовия министър Владислав Горанов призова хазартния бос да плати на държавата 700 милиона лева такси за хазартни игри, които не е внесъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без удостоверения от НАП при кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ
Без удостоверения от НАП при кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ
Служител от охраната на Стево Пендаровски е заразен с коронавирус
Служител от охраната на Стево Пендаровски е заразен с коронавирус