НОВИНИ

Дончич блести с 32 точки, Далас изравни серията срещу Клипърс

Пи Джей Уошингтън добави 18 точки за Маверикс, които загубиха с двуцифрена разлика в неделя, вкарвайки само 30 в първото полувреме.

исторически трипъл дабъл лука дончич
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 24.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Лука Дончич вкара 32 точки направи девет асистенции, а Кайри Ървинг отбеляза 23 пункта за победа на Далас Маверикс с 96:93 срещу Лос Анджелис Клипърс в мач от плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Серията между двата отбора е равна след втория двубой.

Пи Джей Уошингтън добави 18 точки за Маверикс, които загубиха с двуцифрена разлика в неделя, вкарвайки само 30 в първото полувреме. Дончич и Ървинг обаче завършиха с 19/44 в стрелбата за 43.2% успеваемост, което бе основата за успеха във втория мач.

Ървинг вкара 3/4 стрелби от нарушение 12 секунди преди края, подпечатвайки победата за Далас. Джеймс Хардън и Пол Джордж пък отбелязаха по 22 точки за Клипърс, които не успяха да се възползват от завръщането на Кауай Ленърд. Той вкара само 15 точки за 35 минути игра.

Паскал Сиакам вкара 37 точки и спечели 11 борби за победа на Индиана Пейсърс със 125:108 срещу Милуоки Бъкс, с което и тази серия бе изравнена след два мача. Майлс Търнър допринесе за това с 22 точки, седем борби, шест асистенции и три блокирани стрелби.

Пейсърс приключиха негативната си серия от десет поредни загуби в плейофите, въпреки 34-те точки на Деймиън Лилард за Бъкс. Домакините продължават да бъдат без голямата си звезда Янис Адетокумбо, който лекува контузия в прасеца.

Джейдън Макдениълс вкара 25 точки и Минесота Тимбъруулвс надви Финикс Сънс със 105:93 в плейофите на запад. Майк Конли и Руди Гобер завършиха с по 18 точки за отбора от Минеаполис, който поведе с два мача в серията срещу Сънс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" търси подкрепа от БСП и ИТН за оставката на Росен Желязков
"Възраждане" търси подкрепа от БСП и ИТН за оставката на Росен Желязков
Денков: ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и така се забавя второто плащане по ПВУ
Денков: ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и така се забавя второто плащане по ПВУ