НОВИНИ

Донев на първото заседание на МС: Ще изготвим план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз"

донев първото заседание правителството знае прави нужда външни консултантски услуги
bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 04.08.2022 (обновена)
5574
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев се събраха на първо заседание.

В началото на заседанието Донев заяви, че вчера е създаден кризисен щаб в енергетиката, от който очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

"Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги", каза той.

Увери, че още утре Министерство на енергетиката, съвместно с Министерство на финансите ще изготви план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да може да обезпечи газовите доставки. "Казано иначе, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ", каза Донев.

Следващата седмица Министерство на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон.

Тези резултати е постигнал кризисният щаб след работата снощи, уточни служебният премиер и напомни, че работата на щаба ще продължи и през уикенда.

След края на заседанието стана ясно, че са освободени всички досегашни областни управители, а вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев ще отговаря за предсрочните избори на 2 октомври.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изригна вулкан в Исландия
Изригна вулкан в Исландия
Надпреварата за премиерския пост във Великобритания продължава
Надпреварата за премиерския пост във Великобритания продължава