НОВИНИ

ДПС със сигнал срещу Кирил Петков: Обвиняват го в бездействие за "златните паспорти"

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:07, 02.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

ДПС дава премиера Кирил Петков на прокуратурата, за да се установи дали като е бил служебен министър на икономиката той е извършил престъпление по служба като не е изготвил наредба по злоупотреби с т.нар. "златни паспорти", които се дават срещу големи инвестиции на чужденци у нас.

Настояват спешно да се обсъди в пленарна зала освен предложението да отпаднат така наречените "златни паспорти", но и да се направи проверка на всички издадени досега. Внасят сигнал до прокуратурата да се проверят тези случаи.

ДПС отново внесе отхвърления законопроект за "златните паспорти"

"Подаваме сигнал срещу служебния министър на икономиката г-н Кирил Петков за бездействие, работа на надлежните органи е да установят дали е налице престъпно бездействие или престъпление по служба, но ние сме длъжни да допълним сигнала си до прокуратурата и да бъдат проверени тези факти. Настояваме да се провери всеки случай и дали наред с мнозинството китайски граждани има и руски олигарси, които са получили пребиваване или "златни паспорти" на това основание и да се провери всъщност дали на върха на тази пирамида, както се твърдеше в онзи сигнал, както се твърдеше е лицето Стамен Янев или нагоре има други лица, визирани в допълнението към сигнала", заяви Хамид Хамид, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлага се дебютът на новия ансамбъл на България
Отлага се дебютът на новия ансамбъл на България
200 000 работни места за украинци у нас: В кои сектори има глад за кадри?
200 000 работни места за украинци у нас: В кои сектори има глад за кадри?