НОВИНИ

Драма в Манчестър! Сити се спаси срещу 10 от Арсенал в спектакъл

Двата отбора сътвориха зрелищно равенство

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:30, 22.09.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
манчестър сити арсенал
Снимка: Manchester City/X
Слушай новината

Арсенал и Манчестър Сити не успяха да се победят в един от големите дуели на Висшата лига. Двата отбора сътвориха зрелищно равенство, което приключи при 2:2 в мач от петия кръг.

На стадион "Етихад" точни за действащите шампиони в английския елит бяха Ерлинг Холанд и Джон Стоунс, който спаси кожата им с гол в добавеното време, а Рикардо Калафори и Габриел Магаляеш се разписаха за "артилеристите". По този начин "топчийте" пропуснаха да подхванат серия, но в крайна сметка стопираха успешната серия на "гражданите" от четири последователни успеха за първо равенство през новия сезон. Освен това "топчиите" доиграха срещата с човек по-малко, тъй като Леандро Тросард получи червен картон.

Все пак тимът от Манчестър остава на върха във временното класиране с 13 точки, а съставът на Микел Артета се смъкна до четвъртата позиция с 11. На 28 септември (събота) селекцията на Хосеп Гуардиола има гостуване на Нюкасъл, докато отборът от Лондон ще приеме Лестър.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Premier League (@premierleague)


Гостите не се нуждаеха от много време, за да се настанят на лидерската позиция. В 9-та минута Савиньо се възползва от коридор в защита на домакините и изведе Ерлинг Холанд, който остана сам срещу Давид Рая и не сбърка за гол №100 с екипа на Сити. Малко по-късно „гражданите“ пропуснаха да удвоят резултата, тъй като Илкай Гюндоган удари греда.

Домакините дадоха да се разбере, че имат с какво да отвърнат на удара и го сториха още в 22-та минута. Габриел Мартинели асистира на Рикардо Калафори, като именно последният отправи превъзходен удар и матира Едерсон.

„Артилеристите“ намериха пътя към обрат до края на първото полувреме. В добавеното време Габриел Магаляеш се възползва от центриране на Букайо Сака и размина Кайл Уокър, за да се разпише в мрежата на „гражданите“.

Действащите шампиони нямаха намерение да оставят нещата така при подновяването на играта, но Холанд и Бернандо Силва просто изпробваха рефлексите на Рая. Така се стигна до добавеното време, когато актуалните шампиони със сетни сили успяха да се доберат до равенството. В 98-та минута Джон Стоунс добави с топката и фиксира равенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
28 фенера в небето: Стотици хора се събраха в Разлог, за да отдадат последна почит към загиналия пилот капитан Венцислав Дункин
28 фенера в небето: Стотици хора се събраха в Разлог, за да отдадат последна почит към загиналия пилот капитан Венцислав Дункин
Среща на върха на ООН за бъдещето, Димитър Главчев представя България
Среща на върха на ООН за бъдещето, Димитър Главчев представя България