НОВИНИ

Дрогиран мъж заплаши с пистолет младежи след спор за отнето предимство

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 20.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Отново агресия на пътя във Варна. 26-годишен мъж е заплашил с въздушен пистолет двама младежи след спор на пътя за отнето предимство. Инцидентът е станал в местността "Евксиноград" край Варна. В конфликта няма пострадали. Извършителят на хулиганската проява е задържан от полицията и му е повдигнато обвинение.

Преди инцидента двамата младежи пазарували в кварталния магазин, след което се качили в автомобила, с който пътували. Потегляйки, те едва не се блъснали с колата на мъжа, който е проявил агресия.

"В момента, в който се вижда, че ги наближава, той спира колата, слиза от колата и вади пистолет, като се запътва към момчето, приятел на сина ми. И опира пистолета в главата му и го заплашва, че ще го застреля", сподели Станислав Василев - баща на едно от потърпевшите момчета.

Конфликтната ситуация е записана с видеорегистратора в колата на двамата младежи. Те са разменили реплики с мъжа, размахал пистолета, но до физическа саморазправа не се стигнало. Потърпевшите изпаднали в шок.

"Пострадали са до такава степен, че са се изплашили от това, че непознат човек насочва към тях пистолет. И вероятно не им е било ясно каква е причина и изобщо е нямало повод", обясни говорителят на Районната прокуратура Станислава Бакалова.

Двамата младежи не са подали оплакване. Полицията се е самосезирала след разпространението на видеоклипа. Извършителят на хулиганската проява е задържан. Установено е, че в момента на ареста той е шофирал лекия си автомобил след употреба на наркотици.

"Разбрах, той има и други провинения. Разчитам, че ще си получи заслужено наказание", допълни Станислав Василев.

Срещу мъжа, размахвал оръжие, е повдигнато обвинение за хулиганство на пътя, което се наказва с лишаване от свобода до 3 години.

Репортер: Петър Дойкински

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се вряза в спрял ТИР на АМ "Струма" (СНИМКИ)
Камион се вряза в спрял ТИР на АМ "Струма" (СНИМКИ)
Преброяването ще се състои в периода 7 септември - 3 октомври 2021 г.
Преброяването ще се състои в периода 7 септември - 3 октомври 2021 г.