НОВИНИ

Душан Керкез: Добре е да спечелим първия мач, но нищо не е приключило

душан керкез добре спечелим първия мач нищо приключило
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 17.04.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез очаквано остана много доволен след успех на своя тим с 1:0 като гост на ЦСКА в първия полуфинален дуел между двата тима от турнира за Купата на България.

Въпреки положителния резултат на Националния стадион "Васил Левски" обаче босненският специалист беше категоричен, че неговите възпитаници ще трябва да изиграят още един силен двубой, ако искат да заслужат място на финала.

"Голяма победа за нас. Целта ни беше да си тръгнем с добър резултат. В нашия дом, на нашия стадион и с нашите фенове, ще бъдем много силни. Спечелихме, но това не променя много нещата. Ще трябва да играем добре и в реванша. Започнахме мача с респект. Беше нормално да сме нервни в началото, но ставахме все по-уверени. По време на почивката дадох повече кураж на футболистите, казах им, че ще имаме нашите шансове да вкараме гол. ЦСКА е много силен отбор и имаше своите положения. Те дадоха всичко от себе си. Поздравявам ги", започна Керкез.

Наставникът, който пое "жълто-черните" миналия септември, посвети днешния успех на феновете на тима и говори още за промените в отбора, породени от най-различни причини.

"Дадохме всичко за феновете, след като те ни подкрепиха в това време сега. Специални благодарности и за тях", заяви роденият в Белград треньор.

"Преди зимната пауза имаше един период, в който играхме много силно. Имаше етап, в който трябваше да се нагодим. Беше необходимо време, за да свикнем с изискванията и промените. Контузията на Георги Николов също ни принуди да правим рокади. Колкото повече мачове без гол правим, толкова по-големи шансове имаме", продължи той.

Накрая бившият футболист се върна отново към сблъсъка Ботев Пловдив - ЦСКА и сподели очакванията си за реванша на стадион "Христо Ботев" на 1 май.

"Добре е да спечелим първия мач, но нищо не е приключило. Имаме важен мач в неделя. През май може да бъдем още по-добри. Ще опитат да ни атакуват в реванша. Тази радост от победата и смисълът ще се загубят, ако не се класираме за финала", завърши Душан Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата дясноцентристка партия печели изборите в Хърватия
Управляващата дясноцентристка партия печели изборите в Хърватия
Никола Цолов 17-и във втория ден от тестовете на Формула 3 в Барселона
Никола Цолов 17-и във втория ден от тестовете на Формула 3 в Барселона