НОВИНИ

Два кабинета във Варна извършват ваксини през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 27.02.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Два са кабинетите във Варна, където се извършват ваксини през почивните дни. В ДКЦ-I “Света Клементина” е бил изготвен списък преди десетина дни и днес желаещите да се ваксинират идваха в уречения час.

"И те са доволни и ние сме спокойни. Няма никакво напрежение. Всеки си върви в определения час. За момента не е имало проблеми. Който има въпроси предварително пита, защото така или иначе хората се притесняват за странични ефекти, евентуално какво да очакват след ваксинацията. Обясняваме им за следващият час за реимунизация да се запишат”, каза д-р Даниела Колева, ДКЦ-I “Св. Клементина”-Варна.

Живко Станев вярва, че ваксината е единствения начин да се предпази от COVID-19. Проучил предварително какви са вариантите, но в Първо ДКЦ станало най-лесно. Записал си час онлайн.

Живко Станев споделя: "Ходих до РЗИ, където нямаше списък и имаше опашка от 50 човека сутринта и очевидно там нямаше организация. Звънях и на личната лекарка. Тя каза, че няма ваксини, не знае кога ще получи, ако получи изобщо не знае какви ще бъдат и нямаше никаква информация. Предложи да ме запише в списък без никаква яснота какво ще се случи след това, но тук стана много бързо и лесно.”

В РЗИ-Варна също има открит кабинет за ваксинация през почивните дни, но днес там нямаше никой. Според информацията от бележките на входа става ясно, че ваксини се поставят до 16.30 часа, но хората нямаха достъп до кабинета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Зелените коридори” в Русе временно са затворени
"Зелените коридори” в Русе временно са затворени
Бруно Акрапович: Ние сме по-добрите
Бруно Акрапович: Ние сме по-добрите