НОВИНИ

Двама българи на корта в първия ден на Sofia Open 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 25.09.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
двама българи корта първия ден sofia open 2022
Слушай новината

Седмото издание на турнира Sofia Open започва днес, а още в първия ден на турнира на корта в зала "Арена Армеец" ще излязат двама българи - Пьотр Нестеров и Александър Донски.

И двамата ни представители ще се включат в квалификациите с "уайлдкард", като в последния момент Донски зае мястото на Адриан Андреев, който ще играе днес в полуфиналите на турнир от сериите Чалънджър в Генуа и няма да може да пристигне на време в София, за да участва на Sofia Open.

Именно Алекс Донски ще излезе първи на корта от двамата българи, като това ще се случи във втория за деня двубой на централния корт, а негов съперник ще бъде опитният италианец Андреас Сепи.

Програмата за деня започва в 12.00 часа българско време с двубоя между Юго Умбер и Ернестс Гулбис, а веднага след неговия край на корта ще излязат Донски и Сепи.

Веднага след края на тяхната среща пък ще се изиграе мачът между втория български представител в пресявките Пьотр Нестеров и друг италианец Салваторе Карузо. За 19-годишния Нестеров това ще бъде дебют в турнирите от АТР.

При победи и Александър Донски, и Пьотр Нестеров ще се класират за финалния етап на квалификациите и ще се доближат само на крачка от влизане в основната схема на Sofia Open 2022.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стан Вавринка се отказа от участие на Sofia Open
Стан Вавринка се отказа от участие на Sofia Open
269 нови случая на COVID-19 у нас
269 нови случая на COVID-19 у нас