НОВИНИ

Двама мъже са задържани за нападението с киселина срещу гадателката в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 17.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
Криминално
Слушай новината

Задържаха двама мъже от Враца за залятата с киселина 52-годишна гадателка от Пловдив. Подобно тежко посегателство не е имало от 5 години у нас, обявиха от прокуратурата.

42-годишният извършител и неговия помагач, на 51 години, са пристигнали специално в града, за да осъществят предварително подготвеното нападение. Прекият извършител е в изпитателен срок на присъда за кражба на автомобил.

Той е бил дегизиран с медицинска маска, шапка и яке с висока яка. На влизане в сградата използвал калцуни и ръкавици. След като влязъл в апартамента на гадателката почти веднага лиснал в лицето ѝ сярна киселина, съобщиха разследващите.

Залятата с киселина жена в Пловдив разваляла магии и предсказвала бъдещето

Пострадалата има трета степен изгаряния, като са засегнати 12 процента от кожата ѝ. Прекият извършител и помощникът му имат и други криминални прояви. Разследващите не пожелаха да коментират мотивите за нападението, както и евентуалният поръчител. За нанасяне на средна телесна повреда законът предвижда до 6 години лишаване от свобода.

"При влизането във входа си слага калцуни и ръкавици, отива директно до апартамента, където е живеела пострадалата. Влиза и почти веднага залива жената в момента, когато тя го пита: Как да ви помогна, той отговаря: Аз ще ти помогна и я залива със сярна киселина. След като извършва това деяние с тази дегизировка, нападателят по друг маршрут напуска сградата и отново се връщат към Враца", обясни Петър Петров – районен прокурор на Пловдив.

екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайският президент ще посети Москва за среща с Путин
Китайският президент ще посети Москва за среща с Путин
Мениджърът на Арсенал Микел Артета: Отпадането е огромен удар за нас
Мениджърът на Арсенал Микел Артета: Отпадането е огромен удар за нас