НОВИНИ

Двама от петимата задържани за разпространение на педофилски материали в София остават в ареста

сигнал бомба опразни софийския районен съд
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 20.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража двама обвиняеми за разпространение на порнографски материали с деца в интернет пространството.

На 18.11.2022 г. в гр. София петима мъже бяха задържани при мащабната операция, провела се в няколко града в страната, с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Още двама от обвиняемите за разпространение на педофилски материали остават в ареста

Л.А., О.Г., И.М., Б.Н. и С.З. са привлечени към наказателна отговорност за това че в гр. София, посредством инсталирани компютърни програми са разпространявали до неограничен кръг потребители на интернет порнографски материали – снимки и видеоклипове, за създаването на които са използвани лица с неустановена самоличност, които изглеждат като ненавършили 18 годишна възраст.

Образувани са пет досъдебни производства за престъпления по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от НК . Петимата обвиняеми бяха задържани за срок до 72 часа.

При извършените претърсвания в домовете им са намерени и иззети множество електронни устройства и носители на информация, съдържащи сексуални сцени с деца.

Съдът гледа мерките на задържаните за разпространение на педофилски материали

При претърсване на дома на Л.А. са намерени и близо 40 гр. коноп. Той е обвинен и за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК .

Софийски районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“ спрямо Л.А. и С.З. На И.М. е наложена мярка „подписка“. Б.Н. е разпитан пред съдия и му е наложена мярка парична гаранция в размер на 2000 лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър с изненадваща инспекция във ВЕЦ "Цанков камък"
Енергийният министър с изненадваща инспекция във ВЕЦ "Цанков камък"
Русия и Украйна с взаимни обвинения за обстрела на АЕЦ "Запорожие"
Русия и Украйна с взаимни обвинения за обстрела на АЕЦ "Запорожие"