НОВИНИ

Двупосочен полет София - Русе за 60-80 лв. след февруари 2022 г.

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 26.11.2021
11593
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари следващата година. Тази прогноза обяви в ефира на "Денят започва" служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите ѝ в момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60 - 80 лева за двупосочен билет София - Русе.

"В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат. Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари - началото на март", заяви Даниела Везиева, служебен министър на икономиката.

Летището ще обслужва не само Русе, но и околните области. В студиото на "Денят започва" служебният министър на икономиката коментира, че си дава си ясно сметка, че в началото няма да как линията да бъде на печалба.

Амбицията е държавата да подпомогне този тип дейност, за да стане конкурентноспособна до следващите 2 години.

Вижте цялото интервю със служебния министър на икономиката Даниела Везиева и с председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов във видеото.

Амбицията е аерогарата в Русе да се превърне в регионално летище, заяви в "Денят започва" кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази надежда държавата да подкрепи усилията на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация.

Готово ли е летището в Русе да посрещне първите си пътници вижте в прякото включване на Пламенка Тонева.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на Древен Египет оживя в Луксор (Снимки)
Магията на Древен Египет оживя в Луксор (Снимки)
Как е организиран учебният процес в Горна Оряховица?
Как е организиран учебният процес в Горна Оряховица?