НОВИНИ

Разследващи заминават за Скопие, сверяват кои са пътниците в автобуса

bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 26.11.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Прокурор и следовател заминават за Скопие, където ще получат изготвените ДНК профили от македонските власти, за да могат да се идентифицират жертвите на инцидента на АМ "Струма". Вчера стана ясно, че те са 44, а не 45.

Според разследващите - в автобуса са пътували 52-ма пътници. Предстои да се сверяват списъците на пътувалите в останалите три автобуса по маршрута.

Мистерията се разплете: Стана ясно защо има разминаване в списъците на оцелелите пътници

Причината - свидетел твърди, че спасените са 8, а не 7. Ще бъдат поискани и документи, свързани с разрешителните за международни превози на изгорелия автобус.

Заради пропуска лицензът на фирмата превозвач "Беса транс" беше отнет, а двамата митничари от Република Северна Македония, пропуснали автобуса в България, бяха отстранени от длъжност. Най-вероятна причина за инцидента е грешка на шофьора.

Синът на втория шофьор от изгорелия автобус: Абсурд е баща ми да качи опасен товар

Нередности по пътя обаче са допринесли за фаталния инцидент. По разпореждане на главния прокурор, започва проверка на сигнализацията и маркировката на магистралите и на основните пътища на територията на цялата страна.

Към проверката ще бъдат привлечени наши, чужди експерти, както и представители на неправителствени организации. Междувременно, движението от пътен възел "Старо село" до пътен възел "Долна Диканя" на АМ "Струма" вече е възстановено.

Трафикът от разклона за Боснек до пътен възел "Старо село" на магистралата се осъществява двупосочно в платното, в посока София.

Всички оцелели и ранени в "Пирогов" са в стабилно състояние. Тези, които бяха в реанимация, вече са преместени в Клиниката по изгаряния. Един е опериран повторно. С пациентите работят и психолози.

Тази вечер се разплете мистерията - защо има разминаване между списъка с ранени от катастрофата в "Пирогов" и списъка с участниците в пътуването на македонската туристическа фирма.

В редакцията се обади Шади Салех. Той обясни, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на "Пирогов" заради счупена ръка.

Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала "Струма". Салех вече е изписан от болницата.

ПОВЕЧЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Александрова: Новият вариант на COVID-19 не бива да предизвиква паника
Проф. Александрова: Новият вариант на COVID-19 не бива да предизвиква паника
Изложба конкурс на медени коледни къщички в Стокхолм
Изложба конкурс на медени коледни къщички в Стокхолм