НОВИНИ

За 26-и път раздадоха награди в областта на туризма

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
23:35, 25.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

26-и годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за професионални постижения в областта на туризма. На церемонията президентът Румен Радев призова туристическия бранш за по-голяма активност в икономическата трансформация на страната.

"Аз си спомням преди 15 години, защото аз съм кръстникът на тези номинации, във Велинград имаше 14 семейни хотела и 3 държавни, в момента имат 134, от които 40 са 4- и 5-звездни и за лятото бяха пълни, а сега за Нова година трудно се намират легла. България е на второ място в Европа по минерални извори. Ако сме градивни и позитивни, България я чака това, което направи Хърватска. Аз съм оптимист и мисля, че ще успеем, ако бъдем градивни и позитивни", каза Благой Рагин, почетен председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Наградата за принос в развитието на туризма получи Община Варна. Най-добра целогодишна дестинация пък стана Банско. А най-добър целогодишен спа курорт е "Св. Св. Константин и Елена". За най-динамично развиваща се историческа дестинация на 2021 година беше отличен античният град Хераклея Синтика на Община Петрич.

На церемонията бяха отличени и най-добрите хотели в България, първенците са във Велинград, Свети Влас, Девин, Златни пясъци, Пловдив и Златоград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лестър с убедителен успех над Легия
Лестър с убедителен успех над Легия
Мистерията се разплете: Стана ясно защо има разминаване в списъците на оцелелите пътници
Мистерията се разплете: Стана ясно защо има разминаване в списъците на оцелелите пътници