НОВИНИ

Един Терзич: Мечтата ни все още не е приключила

"Знам, че няма да сме фаворити във финала. Срещу който и отбор да се изправим, ще ни бъде много трудно. Но това е само един мач и всичко е възможно. Доказахме това вече", коментира треньорът на Борусия Дортмунд след достигането до финала в Шампионската лига

един терзич мечтата все приключила
bnt avatar logo
от БНТ
08:06, 08.05.2024
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич трудно криеше радостта си след класирането на неговия тим за големия финал в Шампионската лига през този сезон.

Във фазата на полуфиналите вестфалци елиминираха с общ резултат 2:0 френския първенец ПСЖ и така за трети път в своята история ще спорят за трофея в най-престижния европейски клубен турнир.

След успеха на "Парк Де Пренс" във вторник вечер Терзич заяви, че е горд от представянето на своите момчета и допълни, че мечтата на целия отбор "все още не е приключила".

"Преди първия мач срещу ПСВ Айндховен за първи път говорихме колко кратък може да бъде пътят до Лондон. Тогава мнозина все още се съмняваха. През миналия сезон загубихме шампионата в Германия като домакини в последния кръг. Щастлив съм, че сега можем да върнем нещо на феновете си. Израствахме във всеки мач и осъзнахме, че бихме могли да сме отборът, който да изненада всички в края. Много съм щастлив, че с моя тим достигнахме финала", сподели треньорът на Борусия.

"Ако трябва да избера една дума, тя би била - гордост. Това е много голям момент за нас. Много съм горд с екипа си, с обора и за клуба. Мечтата ни все още не е приключила. Страдахме много, но показахме много добри качества срещу отбор, който е много мощен в атака, много бърз и мобилен. На два пъти не допуснахме гол и спечелихме и двете срещи на полуфинала. Това е невероятно и изключително", продължи той.

Германският специалист разкри още, че основната цел пред състава на Борусия във второто полувреме на реванша е била да не допусне гол и призна, че Дортмунд може би е щял да загуби от парижани, "ако е трябвало да играят този двубой още десет пъти".

"Изключително представяне. Ако не беше така, нямаше да имаме шанс да запазим вратата си суха, това е невъзможно. През второто полувреме опитвахме да направим точно това - да не допуснем гол", коментира Терзич.

"Това е почти сюрреалистично. Мисля, че при общата картина на случилото се заслужавахме да стигнем до финала. Дойдохме тук, за да се изправим срещу отбор, който има толкова много качества. Успяхме благодарение на екипната работа, придружена и с малко късмет. Радостта е преобладаващото чувство. Надявахме се да имаме повече успехи в Бундеслигата. Това ни дава още повече причини да празнуваме победата тази вечер. Ако трябваше да играем този мач още десет пъти, може би нямаше да спечелим", добави наставникът на Борусия.

Запитан относно своите очаквания за предстоящия финал, Един Терзич каза следното: "Знам, че няма да сме фаворити. Срещу който и отбор да се изправим, ще ни бъде много трудно. Но това е само един мач и всичко е възможно. Доказахме това вече".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блъснатото момиче в Сопот е в стабилно състояние, но все още с риск за живота
Блъснатото момиче в Сопот е в стабилно състояние, но все още с риск за живота
Променят движението по "Дунав мост" край Русе заради ремонт
Променят движението по "Дунав мост" край Русе заради ремонт