НОВИНИ

Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват (ВИДЕО)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
06:10, 10.12.2021
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Среднощна операция на полицията, след опит за разбиване на банкомат в голям търговски център в София. Единият от групата е задържан, издирват се още двама, участвали в обира. Случаят е от малко преди 3.30 ч. тази нощ.

Банкоматът се е намирал в магазин от голяма верига за техника на "Цариградско шосе". Нахлуването на бандата в магазина е заснето от охранителни камери. Екшънът се разиграл малко преди 3 и 30. В полицията е постъпила оперативна информация за подготвяно престъпление. Полицаите пристигнали на място броени минути след като бандата влязла в магазина. Така заподозрените не са успели да вземат парите от банкомата. Един от групата е задържан, а другите двама са избягали, по всяка вероятност пеша в посока Самоковско шосе. Пред магазина останала колата, която ползвали. Оказало се, че е крадена.

Задържаният е 36-годишен молдовец със статут на постоянно пребиваващ в страната. Вероятно и другите двама са чужденци. В началото на тази седмица бяха задържани четирима при кражба с взлом от магазин в София. Според полицията няма връзка между двете групи.

Проведена е специализирана полицейска операция на служители на секторите Кражби и Кобра в СДВР, както и служители на ГДНП.

Според наши източници двама от заподозрените са оказали съпротива и успели да избягат в посока "Самоковско шосе". От магазина са успели да задигнат мобилни телефони и няколко лаптопа. По неофициална информация тримата са чужди граждани - молдовци, и стоят зад други случаи с разбити банкомати в София.

Комисар Петър Петров - началник отдел "Криминална полиция" към СДВР, каза, че няма данни избягалите да са използвали превозно средство при бягството. Автомобилът на снимката долу е откраднат през септември и е използван за обира.

"За втори път тази седмица при провеждане на специализирана полицейска операция са задържани лица непосредствено при извършване на взломна кражба от търговски обекти като в този конкретния случай две от лицата успяват да избягат, но сме организирали необходимите оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим местонахождението им. Операцията е проведена снощи около 3.30 след опит за взломяване на АТМ устройство. Колегите пристъпват към задържане на лицата в търговския обект и тогава две от лицата успяват да избягат. Като при проникване на едно от лицата към АТМ устройството, другото лице влиза вътре в търговския обект и започва да взима дребна техника. Като тази техника е сега тук на място при задържаното лице",каза комисар Петров.

Репортери: Кристиян Гаров, Йоана Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП трябва да вземе решение дали ще подпише коалиционното споразумение
БСП трябва да вземе решение дали ще подпише коалиционното споразумение
Условия за поледици рано сутринта
Условия за поледици рано сутринта