НОВИНИ

Условия за поледици рано сутринта

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно облачно. От запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. По високите полета на Западна България в ранните сутрешни часове има условия за поледици.

Минималните температури са между минус 1° и 4°, на места в източните райони до 9 - 11°. В Източна България ще духа умерен юг-югозападен вятър; около и след обяд за кратко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 6° и 11°, в източната половина от страната до 14 - 16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, следобед ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Валежи от сняг ще има в планините, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър и с него температурите още ще се повишат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота още сутринта от югозапад отново ще завали. До края на деня валежите ще обхванат и североизточните райони. През нощта срещу неделя валежите ще продължат, значителни по количество ще са в Западна и Южна България.

В неделя в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Валежите през деня ще отслабнат, и в много райони ще спрат.

През първата половина от новата седмица температурите навсякъде ще се понижат, минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°. Времето ще се задържи предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват (ВИДЕО)
Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват (ВИДЕО)
Лудогорец изхвърли Мидтиланд от Лига Европа
Лудогорец изхвърли Мидтиланд от Лига Европа