НОВИНИ

Екатерина Захариева: Трябва да се вслушаме в исканията на младите хора на улицата

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 20.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Екатерина Захариева определи днешния дебат по искания вот на недоверие на правителството като вял по отношение на аргументацията на опозицията и обвини БСП, че иска да се припише към протестите.

В студиото на "Още от деня" вицепремиерът и министър на външните работи нарече цинична критиката на БСП по въпроса за корупцията. Захариева призна, че младите хора, които протестират на улицата, искат работещи институции. Затова трябва да бъдат чути. По думите ѝ протестиращите не са откликнали на призивите на организаторите за блокиране на центъра на столицата. Убедена е, че управляващите не са скъсали връзката си с хората.

Министър Захариева отказа да коментира възможните сценарии на властта за изход от политическата криза. „На коалиционния съвет всички опции са на масата“, каза тя.

Що се отнася до Европейския съвет в Брюксел и трудните преговори за средствата, които трябва да подпомогнат европейските икономики, пострадали от COVID пандемията, външният министър подчерта колко важно е да бъде постегнато съгласие сега, през лятото, тъй като през октомври вече ще бъде късно. Захариева очерта спорните въпроси между страните членки: дали отпуснатите средства да бъдат грантове или заеми, какъв да бъде размерът им, по какъв начин да се разходват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в големите градове в страната
Протести в големите градове в страната
Христо Проданов: Правителството е основният генератор и закрилник на корупцията
Христо Проданов: Правителството е основният генератор и закрилник на корупцията