НОВИНИ

Екозащитници поискаха ефективни присъди срещу зверствата над животни

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:50, 29.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Защитници на правата на животните протестираха пред Министерския съвет и поискаха ефективни присъди за насилниците. Те поискаха и среща с премиера Борисов, за да го помолят за съдействие за намаляването на зверствата над животни в България.

Убит черен лешояд, мъртви делфини, пребита да смърт котка, простреляно в главата куче и друго вързано на жп релса. Това са част от зверствата над животни в България само за последните седмици.

Мартин Янчев, организатор на протеста: Досега не знам да има един наказан, който да е лежал в затвора,ако има такива със сигурност щяха да са за пример за всички които мислят да извършват подобни зверства.

Наказание "пробация" и "общественополезен труд" в полза на обществото получи вчера 33-годишния Ангел от Мъглиж, който се гаври с малко кученце преди година.

Пламенка Калинкина, организатор на протеста: Жестокостта над животни е и изоставянето на улицата. Това зависи изцяло от контрола на институциите , които не го упражняват. Закон има и ние искаме този закон да се спазва, искаме да спре това изоставяне на животни на улицата, съответно по тази начин ще спрем и малтретирането на животни по улицата.

За ефективно прилагане на Закона за защита животните на протеста в София се подписаха над 200 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец загря за "Левски" с 4:0 над Дунав
Лудогорец загря за "Левски" с 4:0 над Дунав
Безопасна почивка: Хотели по морето отварят, но с крути мерки
Безопасна почивка: Хотели по морето отварят, но с крути мерки