НОВИНИ

Eксперт по недвижими имоти: Пазарът на имоти е замръзнал, наемите ще спаднат

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 10.04.2020
17866
Чете се за: 00:34 мин.
Бизнес

В скоро време наемите в София и големите градове най-вероятно ще спаднат. Останали без работа много хора освобождават наетите апартаменти и се завръщат по родните си места. При тези условия нормално е наемите да се понижат, смята експертът по недвижими имоти Иван Горанов.

За разлика от наемите при цените на недвижимите имоти картината е все още неясна. Възможно е да има корекции, но едва ли съществени. След кризата с коронавируса мнозина очакват спад, но според Горанов, които е и строителен предприемач, затрудненията, които строителството сега изпитва с транспорта на строителни материали едва ли ще позволи цените чувствително да паднат.

В момента пазарът на недвижими имоти е "замръзнал", каза експертът.

По отношение на строителния бизнес, Горанов изрази удовлетворението си, че строителството не е било спряно от държавата заради пандемията. То продължава и сред работниците няма заразени с коронавируса. В този сектор у нас са заети 200-250 хиляди души. Сега след като от Западна Европа се завръщат много майстори, строителни работници, Горанов се надява това да укрепи сектора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парадът за 6 май може да е само с военна техника
Парадът за 6 май може да е само с военна техника
Прогнози за развитието на епидемията у нас
Прогнози за развитието на епидемията у нас