НОВИНИ

Експерт след стрелбата в метрото: Напълно е допустимо да има свидетели, които да не желаят да говорят

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 13.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Кървав инцидент в софийското метро. Мъж простреля жена във влака на метростанция "Летище София" и се самоуби. Жената е с четири огнестрелни рани и е приета в болница с опасност за живота.

Това не е прецедент в последните години, заяви в "Денят започва" криминалният експерт Иван Савов.

Той разказа подобен случай в сладкарница, където мъжът прострелва в главата жената до него и след това се самоубива. По думите му за съжаление този вид разчистване на лични сметки е нещо, което няма как да бъде предвидено.

"Тук става въпрос за затворени лични отношения между двама души, затова как единият от двамата ще реагира, не е предвидимо и няма как да бъде усетено, освен ако не е някой, който да е в много близки отношения с тези хора", каза Савов.

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят, но това не означава, че по-късно няма да се установят.

Експертът бе категоричен, че всеки граждани, който притежава оръжие, носи отговорност както за своите действия, така и за причинени по невнимание щети и той задължително е наясно в момента, в който кандидатства и получава разрешително, за отговорността, която носи.

"Преминават се теоретичен, практически изпит, но при психологическото изследване има пропуски, то би трябвало да е по-подробно и да се прави и по-задълбочено", смята Савов.

Няколко версии по случая са изникнали в съзнанието му след стрелбата - терористичен акт, разчистване на сметки, лични отношения.

"Това е битова свада. Използвал огнестрелно оръжие, защото е имал такова. Съвсем спокойно можеше да извади нож и да я намушка. Проблемът не е, че е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре в метрото", коментира още експертът.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от темите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят до Кладница е затворен от февруари заради свлачища
Пътят до Кладница е затворен от февруари заради свлачища
Арсенал победи Челси след грешка на Жоржиньо
Арсенал победи Челси след грешка на Жоржиньо