НОВИНИ

Експертизи ще установяват причините за тежката автобусна катастрофа с туристи

bnt avatar logo
от БНТ
06:14, 12.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Експертизи трябва да установят причините за тежката катастрофа с автобус на туристи, която се случи край село Младиново.

Пред БНТ експертът по пътна безопасност Диана Русинова коментира, че в района на катастрофата липсват маркировка и основни знаци - за опасен завой и че скоростта трябва да е 40 км/ч. Пътят е бил изключително хлъзгав.

"Поредният опасен път, за който имахме сигнали. Кой не си е свършил работата - надявам се този път да бъде наказан", каза Русинова.

Вижте и още във видеото.

Автобусът се преобърна вчера на пътя Тополовград - Свиленград. Един човек загина, а 9 души са ранени. Хората са се връщали от екскурзия от гръцкия град Кавала и са пътували за Бургас. Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед, на място им е организиран подслон.

"В кметството в Младиново бяха подслонени 17 души, които не са тежко пострадали. За тях е изпратен автобус от Бургас, който да ги прибере. В Свиленград са настанени четири жени и две деца с леки наранявания", заяви снощи за БНТ Асен Меджидиев, служебен министър на здравеопазването.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, той е обяснил, че на завой автобусът е поднесъл и е излязъл от пътя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православната църква чества свети Спиридон
Православната църква чества свети Спиридон
Застудяване и валежи от дъжд и сняг
Застудяване и валежи от дъжд и сняг