НОВИНИ

Емил Ефтимов: Продължават усилията да осигурим достъп до всички населени места, засегнати от наводненията

емил ефтимов продължават усилията осигурим достъп всички населени места засегнати наводненията
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 03.09.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички населени места, засегнати от големите наводнения в община Карлово. Това каза пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който заедно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командира на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков втори ден е на място, за да участва в координацията на дейностите.

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада действат днес в засегнатите райони. Вече е поставен мост между селата Московец и Богдан. Военнослужещи от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк - Белене инспектират участък в района на село Слатина, за да установят възможността и необходимостта от поставяне на временен мост.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада работят за възстановяване на пътната връзка между селата Богдан и Каравелово и доставят храна и вода в бедстващите райони.

Участието на български военнослужещи в преодоляването на щетите от бедствието започна още вчера, когато на място бяха изпратени 100 военнослужещи от състава на Сухопътните войски.

29 човека бяха спасени и евакуирани с военен хеликоптер „Кугар“ на Военновъздушните сили. Два пъти по въздух е извършено снабдяване с храна, вода и медикаменти на хората в откъснатите райони, съобщават от Министерството на отбраната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА ще глоби осем клуба за общо 172 млн. евро
УЕФА ще глоби осем клуба за общо 172 млн. евро
Марсело е играч на Олимпиакос
Марсело е играч на Олимпиакос